top of page

2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın beşinci ayağı olan Türkiye Rallisi Marmaris'te gerçekleşti.

2020 WRC takviminin büyük oranda kısaltılması ve sadece iki ralli daha yapılması ihtimali üzerine sürücüler için daha da önemli hale gelen 2020 Türkiye Rallisi 18-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Marmaris'te gerçekleşti. Oldukça zorlu geçen rallinin sonunda Toyota takımı ile Elfyn Evans galibiyete uzanan isim olmayı başardı. Evans böylelikle bu yılki ikinci galibiyetini almayı başardı ve şampiyona liderliğine de yükseldi. Böylelikle son üç yılda Türkiye Rallisi’ni üç farklı isim kazanmış oldu.


Dokuz kez Dünya Şampiyonu olan Sebastien Loeb, Türkiye Rallisi’nin yıldızlarından bir tanesiydi. İlk iki günü lider tamamlayan Fransız sürücü, bu yılki ikinci rallisi olan Türkiye’de lastik sorunlarıyla boğuşsa da yarışı üçüncü sırada tamamlayarak kariyerinin 119. WRC podyumunu elde etti.


WRC2’de Pontus Tidemand ve Adrien Fourmaux arasındaki galibiyet mücadelesini Tidemand kazandı. İsveçli sürücü bu sonuçla bu yılki ikinci zaferini elde etti.

WRC3’te Kajetan Kajetanowicz fıırtınası vardı. Polonyalı sürücü ralliyi baştan sona üstün götürdü ve galibiyete uzanan isim oldu.


Türkiye Rallisi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı ve Spor Toto’nun destekleriyle gerçekleştiriliyor. Etkinliğin sponsorları arasında AVIS, Grand Yazıcı Club Turban, TurkYacht, Pilotcar, Ahu Hastanesi, Mr. No Dardanel, Auto Club ve Marmaris Belediyesi bulunuyor. Türk Telekom altyapısıyla gerçekleştirilen Türkiye Rallisi, TRTSPOR2 üzerinden canlı olarak yayınlandı.


Detaylı bilgi için: https://www.rallyturkey.com


Yazı ve görseller Rally Türkiye resmi web sitesinden alıntılanmıştır.



bottom of page